Συστάθηκε και στη Λακωνία Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Ο σκοπός του Παραρτήματος

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είναι γνωστή ανά την Ελλάδα για το σημαντικότατο κοινωφελές έργο που επιτελεί ήδη από το 1957, με περισσότερα από 90 παραρτήματα στις μεγάλες πόλεις και την Περιφέρεια, στηρίζοντας την ύπαρξή της στο τρίπτυχο Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου, Ορθή Ενημέρωση. Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε την ίδρυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και στην Λακωνία όπου Δραστήριοι Εθελοντές προχώρησαν στην δημιουργία Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδος. Η πρωτοβουλία ανήκει σε άτομα που δραστηριοποιούνται στα κοινά και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα κατά του καρκίνου.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Παραρτήματος κ. Ποτούλα Ορφανού οι προτεραιότητες είναι αποτελεσματικές πρωτοβουλίες πρόληψης και ενημέρωσης με διοργανώσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις καθώς και δράσεις επιστημονικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, κυρίως για τον συνάνθρωπο που πάσχει, σε συνεργασία με κοινωνικούς, επιστημονικούς ακόμη και πολιτιστικούς φορείς. Ο δε βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός, περιλαμβάνει αντικαπνιστικές δράσεις, πρωτοβουλίες για τη σωστή διατροφή και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ και την προώθηση της σωματικής άσκησης, τις εξορμήσεις στα σχολεία της περιοχής μας, με στόχο την ενημέρωση των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών.

Η φιλοσοφία των εθελοντών μας περιγράφεται με 3 λέξεις: ενημέρωση - καταπολέμηση - συμπαράσταση.Λακωνία Παράρτημα Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:
  • Ποτούλα Ορφανού - Πρόεδρος
  • Παναγιώτης Γεωργανές - Αντιπρόεδρος
  • Δήμητρα Λαδά - Γραμματέας
  • Μαρία Γερουλάκου - Ταμίας
  • Παναγιώτης Παπαδόπουλος - Μέλος
  • Παναγιώτης Μπασουράκος - Μέλος
  • Ελένη Τσιρακίδου – Μέλος
Πηγές: apela.gr
spartavoice.gr
laconialive.gr