Εκπαιδευτική επίσκεψη στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για παιδιά και μαθητές στο γραφείο του διαιτολόγου – διατροφολόγου Παναγιώτη Μπασουράκου πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα τμήματα της ε’ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Σπάρτης.

Μέσω της βιωματικής μάθησης και της αλληλεπίδρασης, της εκπαίδευσης με προπλάσματα, πυραμίδες τροφίμων, κολάζ και διασκεδαστικών πειραμάτων, οι μαθητές έμαθαν για την αξία της σωστής διατροφής στην παιδική ηλικία, το πεπτικό σύστημα και τη διατροφή γενικότερα.

Ο Π. Μπασουράκος είναι BSc, BSc, MSc, Phd πτυχιούχος διαιτολόγος – διατροφολόγος με μετεκπαίδευση πάνω στη διατροφή, την υγεία και τον τρόπο ζωής (London South Bank University). Είναι διδάκτορας στη Σχολή Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επισημαίνοντας την αξία της σωστής διατροφής στην παιδική ηλικία, ο κ. Μπασουράκος απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να προγραμματίσουν ανάλογες ενημερωτικές επισκέψεις στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του.