Ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές μεθόδους, το διαιτολογικό γραφείο του δρος Παναγιώτη Μπασουράκου φέρνει στη Σπάρτη μία ακόμα καινοτομία, την πρώτη στην Πελοπόννησο τρισδιάστατη λιπομέτρηση. Πρόκειται για την πλατφόρμα σάρωσης Fit3D, μία τρισδιάστατη απεικόνιση που παρέχει ανάλυση της στάσης και σύστασης του σώματος, του συνολικού βάρους, καθώς και αξιολογήσεις ισορροπίας.

Μέσα από μια σάρωση μόλις 35 δευτερολέπτων το Fit3D κάνει εκατοντάδες μετρήσεις (αρθρώσεις, περιφέρειες, όγκους, επιφάνειες, περιγράμματα κ.ά.) και δίνει πρόσβαση σε σαρώσεις για σύγκριση δεδομένων και εξέλιξης στον χρόνο, μέσα από μια ασφαλή εφαρμογή cloud σε οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή. Έτσι, μέσα από μια πλήρη εικόνα 360° ο δρ Μπασουράκος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, άσκησης και λύσεις αποκατάστασης.

 

Fit3D Body Scans: The Secret to Gym Growth

Πως γίνεται η μέτρηση

Το Fit3D είναι πολύ εύκολο στη χρήση με δυνατότητα να εκτελέσει τη μέτρηση μόνος του ο εξεταζόμενος. Χρειάζεται απλά να σταθεί με γυμνά πόδια στην περιστρεφόμενη επιφάνεια, να πιάσει τις χειρολαβές και να κρατάει χαλαρούς τους ώμους και σε ίσια στάση.

 

Η τρισδιάσταση λιπομέτρηση προσφέρει:

Ανάλυση σώματος

  • Body Shape Rating (είναι μια κλίμακα 100 βαθμίδων που χρησιμοποιεί τους συντελεστές SBSI, ABSI την αναλογία όγκου κορμού/ποδιων, το ποσοστό σωματικού λίπους και το BMI)
  • Περιφέρειες λαιμού, στήθους, μέσης, γοφών, δικεφάλων, πήχη, μηρών, γάμπας
  • Αναλογία μέσης/γοφών
  • Αναλογία όγκου κορμού/ποδιών
  • Ποσοστό λίπους
  • Βάρος
  • Λιπώδη μάζα
  • Άλιπη μάζα
  • BMR

 

Στάση Σώματος

Υπολογίζει τη μετατόπιση και την κλίση για το κεφάλι, τους ώμους, κάτω από το στήθος, τους γοφούς και τα γόνατα από κάθε πλευρά

 

Ισορροπία

Μπορούμε να παρατηρήσουμε την ισορροπία του σώματος και τη διάρκεια της όρθιας στάσης, διακρίνοντας σε ποιο σημείο του πέλματος ρίχνουμε περισσότερο βάρος και σε ποιο πόδι.

 

Σύγκριση

Έπειτα από επαναλαμβανόμενες μετρήσεις γίνεται αναλυτική σύγκριση των ομοιωμάτων αλλά και των τιμών.

Επιπλέον μεγάλο πλεονέκτημα της εξέτασης είναι η λιπομέτρηση σε όσους φέρουν βηματοδότη καθώς στην τρισδιάστατη απεικόνιση δεν περνάει ρεύμα. Εξάλλου, η νέα αυτή τεχνολογία 3D είναι η πλέον ιδανική λύση για λιπομέτρηση εγκύων, ενώ έχει αποδειχθεί παγκοσμίως εξαιρετικά χρήσιμη για τις μετρήσεις αθλητών όλων των αγωνισμάτων.

Πηγές :