Ομιλητής : «Ελιά και ελαιόλαδο: επιστήμη και σχολική επιχειρηματικότητα» στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.)της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και το Γυμνάσιο Γερακίου Λακωνίας πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 (ώρα 11:00), εκδήλωση με τίτλο «Ελιά και ελαιόλαδο: επιστήμη και σχολική επιχειρηματικότητα», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Στην εκδήλωση μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Νομού Λακωνίας, που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό EUSO 2018, βραβεύθηκαν και μίλησαν για τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους, ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου Γερακίου Λακωνίας παρουσίασαν την εικονική επιχείρηση ελαιολάδου, που δημιούργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus+”.

Ακολούθησαν ομιλίες των: διατροφολόγου-διαιτολόγου Δρ Παναγιώτη Μπασουράκου («Λιπαρά οξέα στη διατροφή μας: επιδημιολογικά στοιχεία για την κατανάλωσή τους στη Λακωνία»), της χημικού Σταματικής Μηλιάκου («Ποιοτικός έλεγχος του ελαιολάδου – το ελαιόλαδο της Λακωνίας»), του ελαιοπαραγωγού-επιχειρηματία Νίκου Παπαδάκου («Η επιχείρηση ελαιολάδου στην πράξη: κατάθεση εμπειρίας») και της Υπεύθυνης του Ε.Κ.Φ.Ε. Λακωνίας, χημικού Ελένης Παλούμπα, («Διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO: η πολλαπλή αξία της συμμετοχής»).

Ευχαριστήριο μήνυμα στον Π. Μπασουράκο :

Κύριε Μπασουράκο, με την προθυμία και τη συνεχή υποστηρικτική παρουσία σας, βοηθάτε το εκπαιδευτικό μας εργο αφάνταστα. Οι άρτια τεκμηριωμένες εισηγήσεις σας, περυσι και φετος, για τα σημαντικά προϊοντα του νομου μας, εδωσαν απαραίτητα …θρεπτικά συστατικά στη σκέψη μας! Ευχαριστούμε πολύ!

Ελενα Παλουμπα ευχαριστηριο μηνυμα Χημικος

Υπευθυνη Ε.Κ.Φ.Ε.

Πηγές : arcadiaspot.gr , laconialive.gr , piop.gr