Δημόσιες Παρουσιάσεις

Ο Δρ. Μπασουράκος Ι. Παναγιώτης PhD, MSc, BSc, BSc Διαιτολόγος–Διατροφολόγος είναι Αριστούχος Διδάκτορας στην Σχολή Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με πολλές δημόσιες παρουσιάσεις στο ενεργητικό του. Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή με θέμα “Διατροφή & Ποιότητα Ζωής των κατοίκων της Λακωνίας μέσης ηλικίας (35-65 ετών)”.

Η τεράστια σε μέγεθος και σημαντικότητα για την υγεία των κατοίκων της Λακωνίας έλαβε Άριστα με βαθμό 10/10 από την Επταμελή Εξεταστική Επιτροπή του Πανεπιστημίου. Είναι παρακαταθήκη για τους Λάκωνες και τις επερχόμενες γενιές Λακώνων να γνωρίζουν τα Επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της Περιφερειακής Ενότητάς τους. Η μοναδικότητα της Έρευνας για τη Διατροφή των Λακώνων συμπατριωτών του έγκειται στο ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει εφαρμοστεί συνδυαστικά συλλογή, αποτύπωση και εκτενέστατη στατιστική ανάλυση στοιχείων που αφορούν στη Διατροφή, Φυσική Δραστηριότητα, Τρόπο Ζωής.

 

Δημόσιες Παρουσιάσεις

Η Λακωνία κατοχύρωσε Τεράστια Επιδημιολογική Μελέτη το 2017 λοιπόν. Η Διδακτορική Διατριβή του Δρ. Μπασουράκου έχει συνολικά 5 ερωτηματολόγια. Ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Μπασουράκος, έχει σταθμίσει 2 ερωτηματολόγια, το ένα το δημιούργησε και το στάθμισε εξ ολοκλήρου ο ίδιος, το δεύτερο το στάθμισε αφότου πρώτα μεταφράστηκε από την αγγλική γλώσσα στην ελληνική. Όσοι γνωρίζουν από Ακαδημαϊκή Έρευνα, Στατιστικές Μεθόδους και Επιδημιολογικές Μελέτες αντιλαμβάνονται τη παρακαταθήκη για τους επερχόμενους Ερευνητές Πανελλαδικά και στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Ο Δρ. Μπασουράκος Ι. Παναγιώτης, έχει Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στο London South Bank University πάνω στη Διατροφή, την Υγεία & τον Τρόπο Ζωής. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα από Δημόσιες παρουσιάσεις. Έχει σταθεί δίπλα ως συγραφέας Επιστημονικών Συγγραμάτων Διατροφής-Διατολογίας/συνομιλητής σε Εγχώρια και Διεθνή Συνέδρια στη Διατροφή και τη Διαιτολογία/συνεργάτης επιστημονικών έργων-άρθρων-διατριβών στον Δρ. Στεργιούλα Απόστολο Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τον Δρ. Μενενάκο Βαγγέλη Ιατρό-Χειρουργό Βαριατρικής (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών) Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Δρ. Κωστή Ι. Ρένα Καθηγήτρια Διατολογίας -Διατροφής (από την ομάδα εργασίας των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών και), τον Κο Μωραϊτη Σωτήρη, Ιατρό Θωρακοχειρουργό-Διευθυντή της Διακλαδικής Κλινικής όλων των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Δρ. Μπαρμπάκα Διονύση-Επιστημονικό Συνεργάτη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συνάδελφό του Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κ.ά. εξίσου διακεκριμένους Επιστήμονες.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

 

  • 2018 10 Μαρτίου, Συμπαρουσιαστής με τους συνεργάτες της Ομάδας του Κου Δημόπουλου Ιωάννη, με Θέμα τη Διατροφική Αντιμετώπιση στους Δρομείς, Dimopoulos Coaching, Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα, Cinema Center, Πεζόδρομος Κλεομβρότου Σπάρτη, Ελλάδα.
  • 2018 8 Μαρίου, Πνευματικό Κέντρο Στεφανιάς, Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς, με Θέμα τη Διατροφική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού. Κεντρικός Εισηγητής.
  • 2018 Ομιλία σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης http://1dim-spart.lak.sch.gr/view-entry-791
  • 2017 Άνοιξη Παρουσίαση Σεμιναρίων για τη Διατροφή και τη Φυσική Δραστηριότητα (Για όλες τις ηλικιακές ομάδες) στη Σχολή Χορού Μαριτίνης Παπαδόγκωνα (Αναγνωρισμένη από το κράτος), Σπάρτη, Ελλάδα.
  • 2015 Η Διατροφή του Αθλητή. 1Η Αθλητική Ημερίδα Δήμου Ευρώτα. Βλαχιώτης Λακωνίας, Ελλάδα. Καλεσμένος του Αθλητικού Συλλόγου Καλλσθένης και το Δήμο Ευρώτα, Ημερίδα Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ευρώτα
  • 2009 Η διατροφή του Ποδοσφαιριστή. Ετήσια Συνάντηση της Ποδοσφαιρικής Ομάδας «Υάκινθος» Σπάρτη, Ελλάδα.
  • 2008 Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης. Διατροφή για τους Ανθρώπους με Προβλήματα Όρασης. Καλεσμένος της ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΕ, Σπάρτη, Ελλάδα.