Ακαδημαϊκή έρευνα και ακαδημαϊκές παρουσιάσεις του Δρ. Παναγιώτη Μπασουράκου σε Εγχώρια & Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια.

Η τεράστια σε μέγεθος και σημαντικότητα για την υγεία των κατοίκων της Λακωνίας είναι παρακαταθήκη για τους Λάκωνες και τις επερχόμενες γενιές Λακώνων να γνωρίζουν τα Επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της Περιφερειακής Ενότητάς τους.

Η μοναδικότητα της Έρευνας για τη Διατροφή των Λακώνων συμπατριωτών του έγκειται στο ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει εφαρμοστεί συνδυαστικά συλλογή, αποτύπωση και εκτενέστατη στατιστική ανάλυση στοιχείων που αφορούν στη Διατροφή, Φυσική Δραστηριότητα, Τρόπο Ζωής.

Η Λακωνία κατοχύρωσε Τεράστια Επιδημιολογική Μελέτη το 2017 λοιπόν. -έχει σταθμίσει 2 ερωτηματολόγια, το ένα το δημιούργησε και το στάθμισε εξ ολοκλήρου ο ίδιος, το δεύτερο το στάθμισε αφότου πρώτα μεταφράστηκε από την αγγλική γλώσσα στην ελληνική. Όσοι γνωρίζουν από Ακαδημαϊκή Έρευνα, Στατιστικές Μεθόδους και Επιδημιολογικές Μελέτες αντιλαμβάνονται τη παρακαταθήκη για τους επερχόμενους Ερευνητές Πανελλαδικά και στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

  • Μεταπτυχιακή διατριβή Δρ. Παναγιώτη Μπασουράκου με θέμα: «Κριτική αξιολόγηση των συμπληρωμάτων διατροφής που βελτιώνουν την απόδοση των αθλητών».

 

Ακαδημαϊκή Έρευνα

Περεταίρω Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Συνεργάτες:

Έχει σταθεί δίπλα ως συγραφέας Επιστημονικών Συγγραμάτων Διατροφής-Διατολογίας/συνομιλητής σε Εγχώρια και Διεθνή Συνέδρια στη Διατροφή και τη Διαιτολογία/συνεργάτης επιστημονικών έργων-άρθρων-διατριβών στον Δρ. Στεργιούλα Απόστολο Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τον Δρ. Μενενάκο Βαγγέλη Ιατρό-Χειρουργό Βαριατρικής (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών) Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Δρ. Κωστή Ι. Ρένα Καθηγήτρια Διατολογίας -Διατροφής (από την ομάδα εργασίας των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών και), τον Κο Μωραϊτη Σωτήρη, Ιατρό Θωρακοχειρουργό-Διευθυντή της Διακλαδικής Κλινικής όλων των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Δρ. Μπαρμπάκα Διονύση-Επιστημονικό Συνεργάτη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συνάδελφό του Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κ.ά. εξίσου διακεκριμένους